Rita

Pappné Bodolai Rita képeÜdvözöllek a Műhelyszobában!

Az, hogy ezeket a sorokat olvasod, azt mutatja, hogy tenni szeretnél magadért, amiben segíthetek Neked!

Pappné Bodolai Rita vagyok. Dinamikus, innovatív, minőségorientált felnőtt és diák egyéni tanácsadó, team tréner, life és párkapcsolati coach. Gyermek és ifjúságvédelmi pedagógusként az egri egyetemen (EKTF), majd az ELTE PPK-n diáktanácsadóként végeztem. Tanulmányaim során számos módszert megtanultam és ezekből kovácsolódott az évek tapasztalatával a saját, egyéni, formabontó, talán kissé szokatlannak tűnő, hatékony Intuitív Oracle-kártyás Life coaching stílusom.

Hátrányos helyzetű pedagógus gyerekként nőttem fel, ami azt jelenti, hogy otthon is ugyanolyan elvárásokkal szembesültem, mint az iskolában. Erre kamaszkori válaszom az ellenállás volt. Nem tanultam rendesen, nem osztottam meg az érzéseimet a szüleimmel, de találtam egy kiutat a sportban. A későbbiekben úgy éreztem, amikor találkoztam egy-két diplomás korombelivel, hogy én is vagyok olyan szinten, mint ők. Ezért a korábban dacból hárított tanulást saját motivációból kezdtem el. Az önfejlesztési folyamat a mai napig is tart. Mindig azon kaptam magam, hogy az utcán az emberek engem kérdeznek meg, a kollégáim, barátaim hozzám fordulnak kérdéseikkel és én mindig szívesen segítettem, válaszoltam, motiváltam, bátorítottam. Ez döbbentett rá arra, hogy ez az életem, született tanácsadó vagyok. Ez vált hivatásommá és ma az általam tanultakat, tapasztaltakat megosztom a hozzám fordulókkal egyéni és csoportos tréningeken, tanácsadásokon. Ezek során világossá vált számomra, hogy minden mindennel összefügg, nincsenek véletlenek. Bár a problémáinkat egyedinek véljük, azokkal mégsem vagyunk teljesen egyedül. Képessé kell válnunk segítséget kérni.

A csoportos tanácsadások alkalmával azt tapasztaltam, hogy nagyon hasonló problémáik vannak az embereknek, viszont különböző módokon próbálják megoldani azokat. Egy csoportfoglalkozáson lehetőség van arra, hogy lássuk mások hogyan oldják meg kihívásaikat, ötleteket kaphatunk. Az Intuitív Life coachinggal abban segítek, hogy mindenki rátaláljon a saját megoldásaira, hiszen mindannyian mások vagyunk, más eszközökkel bírunk.

Hosszú évek változatos szakmai rutinja alapján ma már elmondhatom, hogy sokan gondolják azt, hogy egyedül vannak a kihívásaikkal, amelyekkel maguknak kell megküzdeniük, legyen ez a gyermeknevelés terén, munka fronton, vagy a párkapcsolatban. Mindig van segítség, a kérdés az, hogy kérjük és elfogadjuk-e azt?

Akinek gyermeke van, annak időnként szüksége van objektív tanácsra, támogatásra. Magam is felneveltem két gyermeket, ami hol könnyebb volt, hol nehezebb, de sokszor éreztem, hogy a megerősítés, vagy egy másik szemszög hiányzik. 8 évig vezettem egy ifjúsági irodát, ahol kamaszokkal terveztünk rendezvényeket, tartottam nekik egyéni foglalkozásokat, tanácsadást. Szeretem a fiatalokat, és ez kölcsönös. Ez a nyolc év is megmutatta, hogy szülőként néha szükségünk van arra, hogy egy kívülálló szemével lássunk nehezebb helyzeteket. A tinédzserek nevelése egy olyan feladat, amiben gyakorta adódhatnak kihívások. Ráadásul a gyermekek változása mellett, mi magunk is változásokon megyünk keresztül, mind biológiai, mind szellemi síkon. Nagy arányban alakulnak, vagy robbannak ki párkapcsolati nézeteltérések, viták is. Fordulj hozzám bizalommal, együtt találunk megoldást!

Mottóm: A megoldhatatlannak látszó problémáink kiváló lehetőségek a fejlődésre.

Webáruház készítés