Blog

Hogy választunk párt magunknak?

2021.01.07 11:48
Prita
Prita
Hogy választunk párt magunknak?

Hogy választunk párt magunknak?

Feltettük már magunknak ezt a kérdést? Belegondolva a dologba, általában tudat alatt döntünk arról, hogy valaki szimpatikus-e nekünk, vonz-e bennünket. Milyen dolgok húzódnak meg mégis a háttérben? Mi játszódik le bennünk, amikor a 7 másodperc alatt döntést hozunk: Ez az ember érdekel engem! Vagy: Hú, nagyívben el kell kerülnöm!

Először is van egy környezeti hatásunk, hogy a családunkban milyen értékrendet sajátítottunk el, majd későbbi életünk során, milyen tapasztalatokat gyűjtöttünk össze különböző típusú emberekről. Olyan valakit keresünk, aki hasonlít az ellenkező nemű szülőnkre, és a szüleink idilli kapcsolatát vágyjuk. Vagy éppen teljesen az ellentéte és be akarjuk vonzani azt, ami hiányzott gyermekkorunkban.

Aztán van a biokémia, amikor nem tudjuk megmagyarázni mi az, ami vonz bennünket a másik félben a teste illata, vagy az „átverő” parfümje.   
De egy párkapcsolat, szerelmi kapcsolat túl fontos ahhoz, hogy a véletlenre bízzuk, hogy kit tartunk érdemesnek arra, hogy bizalmunkba fogadjuk.

Sokan úgy gondolkoznak, hogy sokféle emberrel megpróbálkoznak, „kipróbálják”, aztán majd meglátjuk, melyik jön be.

Van, aki olyan párt keres, aki illik hozzá, bár nem feltétlenül töprengett el azon, hogy ki lenne az, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie az illetőnek, aki az „Igazi” lenne számára.

Aztán rájön az ember hónapok, évek elteltével, hogy elköteleződött egy olyan ember mellett, aki nem teljesen olyan, amilyennek képzelte, és fájdalmas szakítás nélkül nem lehet véget vetni a dolognak.  Egymás mellett maradnak, mert mindketten tudják, hogy nem az igazi, de „elvannak” és nem tudják igazán, hogy milyen is, ki is lenne az igazi, meg persze mit szólnának mások, és az egyik leggyakoribb, hogy a gyerekek miatt nem mernek lépni.

Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy eddig mi alapján választottunk. Vagy akit választottunk, az mostmár, miért nem felel meg számunkra? Kinek van hiányérzete? Ki változott meg nagyon? Miért akarja tőlünk a párunk, hogy megváltozzunk?

Ha ezeket a dolgokat feltárjuk magunkban, elfogadjuk korábbi döntésünket, megkeressük, hogy mi az, ami igazán hiányzik a számunkra a jelenlegi életünkből. Ez segítheti a meglévő kapcsolatunk javítását, a későbbi sikeres párválasztásunkat, vagy az újrakezdésünket.     
A felfedezéseinket osszuk meg a párunkkal, keressünk a hiányok pótlására közösen megoldásokat.

Az ember választása a saját tükre a saját vágyainak, igényeinek mutatója. Valami miatt választottunk, összekötöttük magunkat a párunkkal, elköteleződtünk, igényeink vannak felé és mi is adunk a számára. Fedjük fel a pozitív miérteket, erősítsük ezeket a pontokat!

Ha egyedül nem megy, fordulj, forduljatok szakemberhez!         
Vedd igénybe párkapcsolati coachingom egyénileg, vagy párosan!

Időpont egyeztetés, érdeklődés: Pappné Bodolai Rita, info@onmagamert.hu    
Referenciák: https://onmagamert.hu/rolunk/ajanlasok
Kiadványok: https://onmagamert.hu/kiadvanyok

Webáruház készítés